СБУ передала до суду матеріали щодо 41 депутата держдуми РФ, які голосували за визнання “ЛДНР”

За матеріалами СБУ судитимуть 41 депутата російської Держдуми, які голосували за визнання “Л/ДНР”, чим сприяли реалізації плану Кремля із захоплення України.

Про це йдеться в повідомленні СБУ в четвер, 2 березня.

“СБУ зібрала беззаперечні докази вини 41 депутата Державної думи РФ, які сприяли захопленню частини східних регіонів України”, – інформує спецслужба.

За даними відомства, 15 лютого минулого року зазначена група депутатів Держдуми “підтримали постанову про звернення до президента Росії з проханням визнати “незалежність” окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже за тиждень проголосували за ратифікацію “договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” між країною-агресором і терористичними організаціями “Л/ДНР”. Тим самим вони сприяли реалізації кремлівського плану із захоплення України”.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російським депутатам про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і направили до суду обвинувальні акти.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в лютому СБУ передала до суду обвинувальні акти стосовно ще 55 депутатів Держдуми і наразі здійснює комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також:
Поліція висунула підозру депутату Держдуми РФ. У нього виявилося 11 квартир у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна