Поліція висунула підозру депутату Держдуми РФ. У нього виявилося 11 квартир у Києві

Українські правоохоронці повідомили про підозру депутатові російської Держдуми Дмитру Сабліну за посягання на територіальну цілісність України.

Про це 13 грудня інформує Нацполіція.

“Досудове розслідування стосовно протиправної діяльності російського політика 1968 року народження проводять працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Перед повномасштабним вторгненням як депутат теперішнього скликання Державної думи РФ голосував серед інших депутатів про надання дозволу на ведення військ на територію України.

Водночас чоловік є уродженцем міста Маріуполь Донецької області. Встановлено, що фігурант у цьому році нагороджений медаллю “За отвагу” та “бойовою” медаллю “За освобождение Мариуполя” наказом так званого голови так званої “ДНР” Пушиліна”, – зазначили в поліції.

За даними “УП“, йдеться про Дмитра Сабліна, члена фракції “Єдина Росія”.

Йому заочно повідомлено про підозру в фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені особою, яка є представником влади.

Крім цього, правоохоронці виявили квартири російського депутата в Києві.

Повідомляється, що в ході досудового розслідування було проведено вісім санкціонованих судом обшуків. Під час вказаних заходів виявлені та вилучені оригінали документів, що підтверджують наявність у Сабліна 11 квартир у місті Київ.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вказану нерухомість.

Читайте також:
На Херсонщині трьом чоловікам повідомили про підозру за допомогу рашистському референдуму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна