Мер Полтави Мамай уклав угоду із САП: отримав 5 років умовно і пожертвує 2 млн грн на “Армію дронів”

Меру Полтави Олександру Мамаю оголосили вирок у справі про завдання місцевому бюджету понад півмільйона збитків: п’ять років умовно “в обмін” на 2-мільйонну пожертву на “Армію дронів”.

Про це в четвер, 2 березня, повідомляє пресслужба Cпеціалізованої антикорупційної прокуратури

“Колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та Полтавським міським головою.

Відповідно до вищевказаної угоди суд визнав міського голову винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що у підсумку завдало місцевому бюджету понад 570 тис. грн збитків, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України”, – зазначається в повідомленні.

Встановлено, що Мамай, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації “Інститут розвитку міста”, влаштував на роботу двох осіб, які не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство у помешканні мера та його близького оточення.

Для виплати їм зарплат держслужбовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні дані.

“Зважаючи, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком 1 рік”, – повідомили в САП.

Окрім того, Мамай зобов’язався перерахувати 2 мільйони гривень у фонд United 24 на “Армію дронів”.

Двоє виконавців та двоє поплічників також  визнали свою провину. Їм призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та з позбавленням права обіймати певні посади строком на 1 рік.

Читайте також:
Міського голову Полтави Мамая внесли в базу “Миротворця” через заяву про “братовбивчу війну”

Меру Полтави оголосили підозру через розкриття дислокації ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна