Генштаб прокоментував наступальні дії росіян навколо Бахмута

Ворог наступає на село Хромове, яке наразі залишається чи не єдиним шляхом постачання для Бахмута на Донеччині. Однак атакувальні дії росіян відбиті.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в середу, 1 березня, станом на 18:00.

“Російська Федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках”, – традиційно зазначено в повідомленні ГШ.

“На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати. Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Хромове та Іванівське Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Диліївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області”, – сказано у зведенні.

Щодо інших відрізків, то, за даними ГШ, на Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Федорівка на Донеччині, проте успіху не мав. Також росіяни вчинили артилерійські обстріли районів населених пунктів Лиман Перший, Петропавлівка, Кучерівка, Піщане Харківської області; Стельмахівка, Черовонопопівка і Невське на Луганщині та Терни й Котлярівка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вчиняв безуспішні наступальні дії проти населених пунктів Кам’янка, Первомайське, Невельське та Мар’їнка Донецької області. Обстріляв райони населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Побєда, Вугледар, Нескучне Донецької області.

Нагадаємо, цього дня речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що рішення про виведення наших військ із Бахмута немає.
В останні дні виникли питання щодо імовірного виведення українських військ із великого міста Бахмут Донецької області – через те, що існує загроза його повного оточення росіянами. Наразі ворог охоплює Бахмут “кліщами”, зокрема з північного напрямку.

Читайте також:
Ситуація в районі Бахмута вкрай напружена, вагнерівці хочуть оточити місто, – Сирський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна