Завдяки платній новації Маска пропагандистські акаунти Кремля у Твіттері отримали перевагу

Дослідники виявили, що у твіттері облікові записи, які просувають кремлівську пропаганду, використовують нову платну систему верифікації від мережі Twitter.

Про це повідомило видання The Washington Post із посиланням на дані дослідницької групи Reset

За цим дослідженням, купівля такими обліковими записами верифікаційних маркерів дозволяє їм бути більш помітними на платформі. Ці пропагандистські акаунти використовують платну систему верифікації Twitter, щоб поширювати дезінформацію та просувати свої наративи проти України.

Згадані проросійські облікові записи розташовані за межами Росії, тому вони можуть платити за перевірку, не порушуючи санкцій США. При цьому вони поширюють контент з урядових російських ЗМІ, заяви російських офіційних осіб і неправдиву інформацію про Україну від союзників Кремля.

Більшість із таких акаунтів були створені минулого року, під час першого етапу повномасштабної війни в Україні. Веб-архів показує, що донедавна ці акаунти не мали верифікаційних позначок. Підтверджувальні маркери з’явилися на них після того, після того як новий власник мережі мікроблогів Twitter Ілон Маск запровадив модель оплати за ці помітки.

Маск сказав, що в майбутньому твіти та відповіді від таких платних акаунтів будуть більш помітними в стрічці новин і пошуку Twitter. Деякі з них уже отримали більше переглядів за останні тижні.

Експерти Reset відзначають, що дезінформація від таких акаунтів демонструє серйозну проблему з системою, яка дозволяє анонімним обліковим записам купувати верифікаційні відмітки. Це призводить до того, що вони отримують місце в результатах пошуку, згадках і відповідях. Виявлені експертами акаунти “відкрито поширювали контент із російських державних ЗМІ, кремлівську дезінформацію про конфлікт в Україні та відверту пропаганду війни”.

Читайте також:
Маск відновив сторінку Трампа у Twitter: на неї підписалося вже 83 мільйони, але експрезидент не поспішає повертатися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна