У РФ бронювання турів у Крим впало на 70% порівняно з 2022 роком

У Росії серйозно знизилися продажі російських турів на анексований півострів, завантаження готелів півострова прогнозується влітку на рівні близько 50%.

Про це повідомляє російське агентство “Интерфакс” із посиланням на президента Російського союзу туріндустрії (РСТ) Іллю Уманського.

“‎Зараз ситуація така, що броні менше приблизно на 70% порівняно з обсягом продажів на попередній сезон. Здебільшого туристи їдуть до Криму з Краснодарського краю, Ставропілля, Ростовської області. Або відпочивають самі кримчани. Щодо літа, то я все ж таки розраховую, що якийсь турпотік буде. Можливо, варто розраховувати на завантаження готелів близько 50%. Я кажу не про лінійний стан, а про планові показники. Коли, наприклад, Краснодарський край буде перегрітий, то можна розраховувати на зростання завантаження”‎, – зазначив Уманський.

За його слоавми, туріндустрія Криму перебуває у скрутному становищі, оскільки черговий високий сезон відбудеться не з такою кількістю туристів, яку можна було б очікувати.

“Турбізнесу регіону необхідні заходи підтримки, ми щодо цього підтримуємо ініціативу, яка озвучується відділенням РСТ у Криму і підтримується профільним міністерством півострова. Зокрема, йдеться про державні субсидії, які будуть надані підприємствам, які перебувають у складному становищі”‎, – сказав він.

На думку експерта, ухвалення рішень стосовно таких питань можливе ближче до початку високого сезону.

У липні 2022 року російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) заявив, що кількість відпочивальників на півострові у червні впала на 40% порівняно з 2021 роком. За його словами, курортний сезон у Криму повноцінно не відбувся.

Аеропорт “Сімферополь” закритий з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну. При цьому, за даними представництва президента України в АРК, російська армія використовує аеропорт «Сімферополь» для постачання озброєння та поповнення особового складу військ.

Читайте також:
“Для оцінки туристичного потенціалу”: делегація з Китаю відвідала окупований росіянами Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна