“Для оцінки туристичного потенціалу”: делегація з Китаю відвідала окупований росіянами Крим

доповнено

Делегація Китайської Народної республіки відвідала окупований РФ Крим для “обговорення партнерства в сфері торгівлі і туризму”.

Про це в понеділок, 15 березня, інформує “Крим. Реалії”.

У так званому “міністерстві курортів і туризму Криму” повідомили про візит на півострів представників із Китаю для “оцінки туристичного потенціалу” півострова.

Російські окупанти стверджують, що до складу делегації увійшли заступник керівника Асоціації російсько-китайської дружби Чень Шаньвень, генеральний директор пекінської експортно-імпортної торгової компанії “Кай Шен” Чжао Кай і голова ради директорів ВАТ “ХаоЛан” Чень Юн.

“Під час візиту до Криму вони відвідали низку підприємств виноробної галузі та сільського господарства півострова, а також курортні регіони”, – йдеться в повідомленні.

Окупаційна влада півострова назвала причиною візиту китайців “подальше формування іміджу Криму як регіону з унікальними природно-кліматичними умовами і лікувальними сакськими грязями”.

Як пише УНН, Китай вимагає від України не політизувати “взаємодію” китайських компаній з окупованим Кримом, адже вона відбувається “відповідно до ринкових принципів”.

“Китайські компанії підтримують контакти з Кримом і співпрацюють з ним відповідно до принципів ринку. Не можна політизувати цю взаємодію у комерційній сфері”, – сказав офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь.

За словами дипломата, китайські підприємства “історично підтримують контакти з Кримом”.

“Сподіваюся, що зацікавлені сторони шляхом діалогу і переговорів належним чином врегулюють відповідні питання”, – підсумував він.

Читайте також:
Уродженець України ініціює в Ізраїлі заборону на виступи артистам із РФ, що незаконно відвідували Крим

“Копнякова демократія”: російська співачка Zivert, що незаконно відвідувала окупований Крим, скасувала концерти в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна