Росіяни вдарили по частині ДСНС у Святогірську, є загиблий

На Донеччині минулої ночі російські загарбники обстріляли Святогірськ, поцілили у частину ДСНС. За попередньою інформацією, один рятувальник загинув, ще четверо поранені.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та опублікував світлини руйнувань.

“Уночі росіяни обстріляли Святогірськ, поцілили у частину ДСНС – за попередньою інформацією, один рятувальник загинув, ще четверо – поранені. Це – усвідомлений і цинічний удар не по військових, а по тих, хто допомагає виживати цивільним навіть під час активних бойових дій”, – написав очільник області та висловив щирі співчуття рідним загиблого рятувальника і побажання швидкого одужання пораненим.

У ДСНС уточнили, що на Донеччині у ніч на 28 лютого ворожа ракета забрала життя молодшого сержанта служби цивільного захисту, фельдшера рятувального відділення Олександра Цуркана. Будівля пожежного депо зазнала пошкоджень, були виведені з ладу авто рятувальників, зокрема ті, що використовуються для розмінування деокупованих територій Донеччини.

Як зазначив Кириленко, щодо оперативної обстановки на решті території області, то вона залишається незмінно напруженою вздовж усієї лінії фронту, а також у відносному тилу.

Зокрема, під обстріл потрапило смт Шевченко Покровської ТГ, у результаті пошкоджено 11 будинків, обійшлося без жертв.

На Волноваському напрямку під вогнем – Вугледар та Новоукраїнка, інформація про постраждалих не надходила.

«На Донецькому напрямку одна людина загинула і одна поранена у Курахівці – там пошкоджено двоповерхівку, два приватні будинки і адмінбудівлю. Також у Курахівській ТГ пошкоджено будинок у Вовченці. Зафіксовано артобстріли в Мар’їнській, Очеретинській та Авдіївській громадах», – констатував Кириленко.

За його словами, на Горлівському напрямку зазнали поранень троє людей у Костянтинівці – у місті пошкоджено сім будинків. Ще два будинки пошкоджено в Іванопіллі, де обійшлося без жертв.

На Лисичанському напрямку потерпає Сіверськ – там за добу пошкоджені приватні будинки на двох вулицях міста.

«Вдалося встановити інформацію, що в Бахмуті поранено щонайменше дві людини, пошкоджено багатоповерхівки, школу і крамницю. Тривають інтенсивні обстріли у Соледарській громаді: пошкоджено п’ять будинків у Васюківці і шість – у Федорівці», – додав керівник ОВА.

Читайте також:
Росіяни вночі атакували Хмельницький дронами: загинув рятувальник, є поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна