Під час повітряної тривоги на Київщині й Чернігівщині ППО працювала по дронах

доповнено

Під час повітряної тривоги пізно ввечері 26 лютого та на початку доби 27 лютого в Київській області працювала протиповітряна оборона.

За даними з соцмереж, ідеться про повільні повітряні цілі – не ракети, а, ймовірно, дрони-камікадзе.

Станом на 0:00 і пізніше тривога була оголошена зокрема в місті Київ, Київській, Чернігівській, Житомирській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Черкаській, Харківській, Донецькій і Луганській областях.

Київська обласна військова адміністрація о 23:53 інформувала: “Жителі Київщини! Над регіоном виявлені ворожі повітряні цілі. Сили ППО напоготові. Залишайтеся в укриттях до відбою та дотримуйтеся інформаційної тиші – нічого не знімайте та не викладайте в мережу”.

Повідомлення КОВА о 0:07: “На Київщині працює ППО. Не нехтуйте заходами безпеки!”

У цей час мешканці столиці чули один чи два звуки вибуху, схожі на роботу ППО.

Керівник офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що ППО працює у Броварському та Бориспільському районах Київщини.

За дві хвилини до півночі голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус уточнив, що “в області “шахеди”, “є успішна робота ППО”.

В ОК “Північ” в 0:02 та 0:41 повідомили про збиття двох дронів-камікадзе, а о першій годині ночі – про збиття третього БПЛА.
Близько 3:45 мешканці Броварів на Київщині почули спершу звук “мопеда”, а потім вибух: імовірно, це також було збиття БПЛА.

У повітряному просторі Києва також виявлені ворожі об’єкти, попередньо – ударні безпілотники. Працюють сили ППО, повідомили в столичній МВА в 0:50.

Читайте також:
Британська розвідка вважає, що РФ імовірно вичерпала запаси іранських дронів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна