“Кремль заплатить дуже високу ціну за цю війну”, – міністр фінансів США Джанет Єллен у Києві вшанувала пам’ять загиблих та зустрілася із Зеленським

Міністр фінансів США Джанет Єллен через кілька днів після участі в зустрічі міністрів фінансів “Великої двадцятки” (G20) в Індії приїхала до Києва і запевнила, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну до самої перемоги, а Кремль “заплатить дуже високу ціну” за розв’язану ним війну.

Як повідомляє “Новинарня“, про це очільниця мінфіну США сказала після покладання квітів до Стіни пам’яті загиблих за Україну на Михайлівській площі в понеділок, 27 лютого.

“Я горда стояти на площі святого Михайла в Києві – у місці, історія якого налічує понад півтори тисячі років. Впродовж останнього року українці пишуть нову главу своєї історії, запекло і мужньо борючись за свою свободу. І ваш спротив цій брутальній війні надихає мільйони людей в усьому світі”, – наголосила Єллен.

Вона висловила захват тим, як Україна “сильна, з високо піднятою головою” протистоїть ворожій навалі.

“Незважаючи на надскладні умови, українські військові захищають незалежність своєї Батьківщини, захищають свободу і гідність – цінності всього світу.  І українці стримують цю навалу, не даючи їй можливості розповзтися далі по всьому світу“, – підкреслила американська високопосадовиця.

Вона розповіла, що в її офісі у міністерстві фінансів у Вашингтоні висить український синьо-жовтий прапор – “і це тільки один невеликий приклад того, як українська боротьба за справедливість надихає увесь світ”.

“Ми дали обіцянку зробити все від нас залежне, щоб допомогти Україні боротися за свою свободу. І ми робимо це не тільки на словах, а й на ділі.

Спільно з міжнародною коаліцією ми продовжуємо працювати над тим, щоб і надалі надавати Україні військову, економічну і фінансову підтримку. І ми будемо продовжувати таку політику, яка приведе до того, що Кремлю доведеться заплатити дуже велику ціну за цю несправедливу війну в Україні“, – зауважила Єллен.

Вона нагадала слова президента Джо Байдена про те, що США підтримуватимуть Україною стільки, скільки буде потрібно – до самої перемоги.

“Я обіцяю вам, що історія назавжди запам’ятає жорстокість цієї війни. Але вона також запам’ятає і героїв цієї війн, які боролися за свободу в найтемніші часи. І для мене справжня честь стояти пліч-о-пліч з народом України у цій боротьбі”, – наголосила пані міністр.

Пізніше вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським. Як повідомляє офіс президента, під час цієї зустрічі було окремо обговорено питання відбудови української інфраструктури, зруйнованої внаслідок агресії РФ. Наголошувалося на актуальності залучення приватного сектору до реалізації відповідних проектів. Зеленський також наголосив на важливості напрацювання механізмів щодо спрямування заарештованих російських активів на відбудову нашої країни.

24 лютого, на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Джанет Єллен на пресконференції під час зустрічі міністрів фінансів (G20) в індійському місті Бангалор закликала до збільшення фінансової підтримки України, щоб допомогти їй боротися проти повномасштабного російського вторгнення. Вона також підтвердила, що Сполучені Штати готують додаткові 10 мільярдів доларів економічної допомоги найближчими тижнями.

Читайте також:
США готують для України ще $10 млрд допомоги, але далі з грішми може бути важче, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна