США готують для України ще $10 млрд допомоги, але далі з грішми може бути важче, – ЗМІ

Адміністрація президента Байдена працює з Конгресом США над затвердженням прямої бюджетної допомоги Києву ще на 10 мільярдів доларів.

Про це в понеділок, 13 лютого, повідомило видання The Washington Post.

Як очікується, про великий пакет військової підтримки оголосять наступного тижня. Приблизно в той самий час, у річницю російського вторгнення в Україну, планують запровадити додаткові санкції проти Кремля.

Проте, даними видання, деякі консерватори в Палаті представників Конгресу США, контрольованій республіканцями, виступають проти підтримки України на тлі того, що довгострокові плани Європи щодо фінансової допомоги Києву “залишаються незрозумілими”.

За словами низки чиновників, досі йшлося про активну двопартійну підтримку, яка супроводжувала кожний пакет заходів щодо України, – але це було з урахуванням того, що обидві палати Конгресу контролювалися демократами.

Високопоставлений представник адміністрації Байдена додав, що там “дуже чітко переконані”, що буде важко й надалі отримувати від Конгресу США колишній рівень допомоги на безпекові ініціативи та економічну підтримку Києва.

“Ми й надалі будемо намагатися переконати їх, що ми не можемо робити все і завжди”, – зазначив співрозмовник видання, говорячи про українських політиків. Він додав, що обіцянки Вашингтона підтримувати Україну “стільки, скільки буде потрібно”, стосуються термінів війни, але не обсягів допомоги.

Від початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року США надали або зобов’язалися надати Україні військову допомогу на суму 29,3 мільярда доларів.
Президент Байден 7 лютого, виступаючи зі щорічним зверненням до Конгресу США про стан справ у країні, вкотре пообіцяв Україні довгострокову підтримку в захисті від російського вторгнення.

Читайте також:
Пентагон: Допоможемо Україні триматися під час весняного контрнаступу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна