25 тис. км² Чорного моря є сірою зоною, – Неїжпапа

Сьогодні 25 тисяч квадратних кілометрів українського Чорного моря є сірою зоною, куди не заходять кораблі Росії, побоюючись знищення. Це площею майже як територія Одеської або Харківської областей.

Про це в понеділок, 27 лютого, повідомив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа. 

З його слів, загальна Економічна зона України в Чорному морі, яку потрібно звільнити, становить понад 70 тисяч квадратних кілометрів. 

“У перші дні широкомасштабного вторгнення ми бачили російських загарбників неозброєним оком у морі неподалік Одеси, а зараз вони вже не підходять до контрольованих нами берегів. Море — це велика дорога, і завдання кожної країни — її захистити”, – сказав командувач. 

Збройні сили України обов’язково продовжать звільнення окупованих територій як на суходолі, так і в морі, наголосив офіцер. 

“Завдяки стійкості українських воїнів та допомозі наших західних партнерів, ми без сумніву переможемо російського агресора, повернемо тимчасово окуповані території на землі та в морі. 2022 – був роком незламності, а тепер настає рік відплати – який вселяє впевненість у Перемозі!”, – резюмував віце-адмірал. 

Читайте також:
Від початку великої війни Україна втричі скоротила відставання від потенціалу флоту РФ, – командувач ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.