Рада відсторонила Гео Лероса від роботи на пів року за образу Єрмака

Верховна Рада ухвалила рішення відсторонити позафракційного народного депутата Гео Лероса від роботи з ухвалення рішень “до кінця пленарного засідання”.

Як повідомив член фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко, відповідне рішення парламент ухвалив на засіданні в четвер, 23 лютого.

“Народний депутат Гео Лерос був позбавлений можливості брати участь у роботі Верховної Ради до кінця засідання. Голосували “за” – “Слуги”, “ОПЗЖ”, Довіра, “За майбутнє”, “Відновлення України” та “Батьківщина”. Лероса вирішили покарати за те, що він якось не так поставив запитання Єрмаку. А хто у нас Єрмак? Бог? Священний правитель? Верховний жрець? Що це за клоунада? Якщо Єрмак образився, то він може собі спокійно піти до суду. Вони працюють. Але позбавляти депутата можливості працювати не можна”, – написав Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що засідання ВР не закривалося з 24 лютого 2022 року, оскільки “під час дії воєнного стану засідання Ради не закривається, тобто Лероса відсторонили від участі в роботі Верховної Ради до кінця війни”.

Член фракції “Голос” Ярослав Железняк уточнив, що це рішення підтримав 261 народний депутат.

Парламентарій припустив, що таке обмеження стосовно Лероса може діяти протягом наступних шести місяців.

“Оскільки працює зараз у режимі безперервного засідання, то Гео позбавлений участі до кінця поточної сесії (це початок вересня 2023 року) або до припинення воєнного стану і відповідно зміни спецрежиму роботи Ради під час війни. Тобто, скоріш за все, на пів року”, – зазначив Железяк у телеграмі.

Гео Лерос прокоментував своє відсторонення так: “Сьогодні Верховна Рада відсторонила мене до кінця року від засідань Верховної Ради, через те, що я посмів відвертого агента Кремля Андрія Єрмака назвати “ФСБшною гнидою” в його присутності та присутності “найвеличнішого імператора”. Нардеп додав, що за цей рік Єрмак “став олігархом, у тому числі бізнес-партнером Столара і Медведчука”.

Контекст

Нещодавно нардеп Гео Лерос, обраний від “Слуги народу” і виключений із фракції, заявив, що керівник офісу президента України Андрій Єрмак має спільний будівельний бізнес з обраним від забороненої партії “ОПЗЖ” Вадимом Столаром. До повномасштабної війни його партнером був і кум Путіна Віктор Медведчук.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року правоохоронці вручили підозру нардепу Леросу за “фак” Єрмаку й Зеленському в Раді. Тоді на нього також накладали дисциплінарні санкції.

Читайте також:
ДБР скерувало до суду справу проти Лероса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна