У Криму по радіо транслювали звернення Буданова та гімн України

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну на пропагандистських російських радіостанціях в окупованому Криму хакери транслювали звернення глави української розвідки Кирила Буданова.

Про це в четвер, 23 лютого, інформує РИА Новости з посиланням на редакцію радіостанції “Спутник в Крыму” і “министерство внутренней политики, информации и связи Крыма”.

“23 лютого на хвилях радіо “Спутник в Крыму” і радіо “Вера”, у низці районів півострова – Алушта, Білогірськ, Джанкой, Судак – передавали звернення начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова і гімн України”, – йдеться в повідомленні.

Обидві радіостанції входять до “Газпром-Медиа Радио”, а перша також є частиною медіагрупи “Россия сегодня”.

Російські ЗМІ не уточнили, про що саме казав Буданов в ефірі, однак заявили, що в зверненні були “погрози”. Радіомовлення перервали. Окупанти стверджують, що в Сімферополі та Севастополі зламати ефір не вдалося.

Повідомляють, що проблема торкнулася обладнання, яке готує сигнал для передачі на частотах FM.

Анонімні Telegram-канали опублікували відео, на якому, як стверджується, записане звернення Буданова:

“Крим, Донбас і весь південь України назавжди повернуться додому. Ми знайдемо кожного зрадника України, де б вони не ховалися. Усім патріотам: час діяти настав. Чекайте. Ми йдемо до вас”.

Читайте також:
Буданов: Маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна