Буданов допускає “невеликий ракетний удар” росіян на 24 лютого

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що на річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого Росія планує по Україні “невеликий ракетний удар”.

Про це він сказав у інтервʼю “Українській правді”, яке опубліковане у четвер, 23 лютого.

“Давайте так: нічого незвичайного не буде. Звичайні намагання… Планується невеликий ракетний удар. 23-24 – у них дві дати. Повірте мені, ми таке пережили уже більше 20 разів”, – запевнив він.

Буданов додав, що 14 січня, коли в Києві спершу був “прильот”, а лише потім – повітряна тривога, росіяни здійснили “експериментальний пуск”.

“Наскільки я пам’ятаю – це 48Н6ДМ пускової С300. Вони стояли в Брянській області і це був один з перших зафіксованих таких дослідних пусків. Я підкреслюю, що це дослідні пуски”, – сказав він.

Станом на зараз, за його даними, таких пусків ворог проводити багато не може.

Нагадаємо, попередні масовані ракетні удари по Україні Росія здійснила 18 лютого. Ворог випустив чотири ракети: дві збила ППО, дві влучили по Хмельницькому. До того ворог атакував ракетами 16 лютого. ППО України збила приблизно 75% крилатих ракет. Збивати ракети Х-22, які ворог також випустив, українські захисники поки не мають спроможності.

Читайте також:
Вирішальні бої будуть з середини весни і до її кінця, – Буданов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна