ПА ОБСЄ видала візи росіянам, які голосували за окупацію України. Вони їдуть до Відня на річницю повномасштабного вторгнення

Парламентська Асамблея ОБСЄ видала візи росіянам, які голосували за окупацію України. Вони їдуть до Відня на річницю повномасштабного вторгнення.

Про це у вівторок, 21 лютого, повідомила народна депутатка України Ірина Геращенко.

“Найганебніша подія цього тижня відбудеться у Відні. Парламентська Асамблея ОБСЄ , яка пройде в річницю російського повномасштабного вторгнення, видала візи росіянам, депутатам Держдуми, які голосували за окупацію України і кремлівські  пропагандистам. Російська  делегація, яка 23-24 лютого буде у Відні, нараховує більше 60 різномастних покидьків”, – написала вона на ФБ. 

“Безумовно , всі розмови  про необхідність залишити шпаринку для переговорів, виглядають нікчемними, бо не може бути переговорів з терористами і вбивцями. Люди, які збираються у Відень, мають сидіти на лаві підсудних міжнародного трибуналу, який обов’язково буде створено”, – додала Геращенко.

Вона наголосила, що українська делегація бойкотуватиме ПА ОБСЄ, готуватиме акції протесту. 

“Ми не зайдемо до зали, де проходитиме зимова сесія. В той же час , разом з українцями, які зараз у Відні , ми готуємо акції протесту. І закликаємо інші делегаціі бойкотувати Асамблею. Росія має бути виключена з ОБСЄ як держава, яка підірвала безпеку Європи . ОБСЄ і її парламентська асамблея потребує реформування, бо сьогодні  це абсолютно імпотентна організація, не здатна виконувати свої базові завдання”, – додала вона. 

Читайте також:
Рада прийняла звернення до ПА ОБСЄ щодо усунення звідти росіян і білорусів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна