Космічний корабель РФ був пошкоджений і затонув у Тихому океані

Російський вантажний космічний корабель «Прогрес МС-21», який відстикувався від Міжнародної космічної станції і затонув у Тихому океані, ймовірно, зазнав пошкодження внаслідок зовнішнього впливу.

Про це повідомило у вівторок, 21 лютого, російське космічне агентство «Роскосмос».

Там додали, що на фотографіях видно отвори в кораблі в приблизно 12 міліметрів.

11 лютого російський космічний корабель почав втрачати тиск, що призвело до перенесення повернення на Землю двох російських космонавтів і астронавта США.

Пошкоджений космічний вантажний корабель «Прогрес МС-21» успішно зійшов з орбіти Міжнародної космічної станції 18 лютого, частини космічного корабля впали в Тихий океан.

Інцидент із «Прогресом МС-21» вже другий за останні місяці випадок із космічним кораблем, пристикованим до МКС, нагадує “Радіо Свобода”.
У грудні відбулася розгерметизація контуру зовнішнього радіатора корабля «Союз МС-22». Внаслідок цього на борту корабля різко підвищилася температура.
Його вирішили не використовувати для повернення російсько-американського екіпажу на Землю.

Читайте також:
​Російські космонавти не змогли вийти у відкритий космос через витік охолоджувача

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна