Росія втратила на війні 200 тисяч людей і втратила Україну назавжди, – Блінкен

Сполучені Штати Америки вважають, що Росія тримає курс на жахливу поразку через політику Путіна стосовно війни в Україні, а її військові втрати оцінюються у 200 тисяч осіб.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на Мюнхенській безпековій конференції 18 лютого, повідомляє “Європейська правда“.

“Є також питання про те, що Путін зробив зі своєю країною. За публічними оцінками, Росія втратила близько 200 тисяч військових в Україні. Менше ніж за рік, лише подумайте про це! Понад мільйон росіян поїхали з Росії, бо не хочуть бути частиною цієї війни”, – зазначив він.

Щодо цифри втрат, глава Держдепу не уточнив, чи йдеться лише про вбитих росіян, чи вбитих і поранених. За інформацією від Генштабу ЗСУ, станом на 18 лютого у війні проти України загинули 142 270 російських військових.

“Курс, який обрав Путін, це курс на стратегічну поразку для нього у найбільш вражаючих обрисах”, – сказав очільник Держдепу.

Також Блінкен підкреслив, що Росія втратила Україну назавжди.

“Українці будуть ненавидіти Росію на таке майбутнє, яке можна передбачити. І це легко зрозуміти”, – заявив він.

Блінкен нагадав, що це разюча відмінність з періодом до 2013 року, коли ставлення громадян України до РФ було здебільшого позитивним.

Також Росія зазнала дипломатичної поразки по всій земній кулі. “Зв’язки Росії з усім світом обірвалися”, – пояснив держсекретар.

Читайте також:
У лютому підтверджених в РФ загиблих військових стало вп’ятеро більше, ніж раніше, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна