Дві ракети пролетіли небезпечно близько до Південноукраїнської АЕС, – Енергоатом

На Миколаївщині під час ракетної атаки РФ було зафіксовано рух двох російських крилатих ракет над Південноукраїнською атомною електростанцією.

Про це в суботу, 18 лютого, повідомила пресслужба НАЕК “Енергоатом”.

Повітряні об’єкти рухалися річищем Південного Бугу в напрямку Первомайська і пролетіли небезпечно близько до ядерного об’єкта.

“Загроза поцілити в реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою – знову була високою. Це черговий акт ядерного тероризму РФ, що загрожує безпеці всього світу. Вкотре звертаємося до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму РФ, виводу військових формувань Росії з території Запорізької станції та встановлення демілітаризованої зони навколо неї, а також безпольотної – над усіма атомними об’єктами України”,— йдеться в повідомленні.

Читайте також:
ППО ЗСУ збила дві з чотирьох ракет “Калібр”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.