Росія хоче реалізувати в Україні “корейський сценарій”, Медведчук їй допомагає, – Данілов

Секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов повідомив, що після невдалої спроби захопити всю Україну в Кремлі виношують план “Б” – поділ країни за “корейським зразком”, і пропозиції до нього готує кум Путіна Віктор Медведчук.

Про це Данілов сказав 16 лютого в інтерв’ю українській службі BBC.

“У Росії зараз стоїть завдання зробити так званий корейський варіант. Вони вже в Кремлі зрозуміли, що повністю захопити нашу країну вони не можуть, і вони зараз будуть робити план “Б”, коли будуть робити так звану “другу Україну”, – сказав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що такий план запропонував колишній народний депутат Віктор Медведчук, якого Україна віддала в РФ за обміном.

“Цей план божевільний приніс туди Медведчук. Медведчук вважає, що він фахова людина по Україні, але він таким не є, він просто зрадник”, – сказав Данілов.

Данілов вважає, що Медведчук та окремі проросійські політики та експерти в Україні будуть “давати пропозицію про створення двох країн”.

Мета Росії, на його думку, – найближчим часом зробити все, щоб повністю окупувати Донецьку та Луганську області разом з утриманням сухопутного коридору до Криму, а тоді реалізувати цю ідею “розділу України”.

“В цьому беруть участь представники, які займались обслуговуванням Януковича, представники депутатського корпусу “ОПЗЖ” в Раді, політтехнологи, які їх обслуговували, які живуть в нашій країні”, – сказав Олексій Данілов.

Секретар РНБО додав, що ідеєю двох країн займаються також люди, які готували Будапештський меморандум 1994 року.

“Вони їх підняли, струсили з них труху. Люди Януковича займаються цим питанням теж. Саме ті, хто за кулісами і смикає за нитки”, – додав Данілов.

Читайте також:
РФ хоче взяти Бахмут до річниці вторгнення, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна