Нічна атака РФ: знищено 16 ракет, але є влучання

доповнено

Війська РФ уночі 16 лютого атакували Україну дронами та ракетами, більшість із яких знищила ППО.

Про це в четвер, 16 лютого, повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

“Чергова ракетна атака росіян. Вночі запускали БПЛА та ракети. На жаль, є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. росіяни дещо змінили тактику. Вони проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі. Але ППО впоралася з більшістю ворожих ракет та БПЛА”, – зазначив Єрмак.

Голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький повідомив: “Під час повітряної тривоги було влучання в об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області”. Він уточнив, що постраждалих чи жертв нема. Пожежу на місці події загасили

Повітряну тривогу оголосили в ніч у четвер в усіх областях.

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ вранці повідомили, що знищено 16 ворожих ракет. 

Всього противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування.

“Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя”, – йдеться в повідомленні. 

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, “Калібр” та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

“На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет”, – додали в ПС.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний підсумував: “З 01:40 до 03:45 16 лютого противник здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, керованих авіаційних та протикорабельних ракет.

Усього в ударі було застосовано 36 ракет (12 крилатих ракет повітряного базування Х-101/555, 8 крилатих ракет морського базування “Калібр”, 12 крилатих протикорабельних ракет повітряного базування Х-22, 3 керовані авіаційні ракети Х-59/31, 1 протикорабельна ракета “Онікс”). Для пусків використано літаки стратегічної авіації Ту-22М3 та Ту-95мс з району Курська та акваторії Каспійського моря відповідно, літаки тактичної авіації Су-35 з району тимчасово окупованого Мелітополя та носії крилатих ракет в акваторії Чорного моря.
Силами та засобами Збройних Сил України знищено 14 крилатих ракет та 2 керовані авіаційні ракети”.

Читайте також:
У небі над Києвом і областю виявили повітряні кулі з відбивачами, працювала ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.