На сході наступ РФ триває, але втрати в деяких підрозділах ворога – до 80%, – МОУ

На східних напрямках росіяни продовжують наступ, але їхні втрати в деяких підрозділах сягають 80%.

Про це в середу, 15 лютого, заявила заступниця міністра оборони Ганни Маляр.

“На Сході триває наступ ворога. Цілодобові атаки. Ситуація напружена. Так, нашим важко. Ви самі бачите, яку війну веде РФ. Але наші бійці не дають ворогу досягнути поставлених цілей та завдають дуже серйозних втрат.

Зокрема, в деяких штурмових загонах ПВК “Вагнер” та підрозділах 2-го армійського корпусу втрати становлять до 80% особового складу. Евакуація загиблих і поранених ворогом обмежена або не здійснюється взагалі”, – написала вона в телеграмі.

Наступ росіян на Донбасі на мапі DeepState станом на 15 лютого 2023

За словами Маляр, значні втрати вплинули на те, що серед особового складу російських окупаційних військ відзначається суттєве зниження рівня довіри до рішень командування щодо ведення бойових дій.

“Все більше російських військовослужбовців усвідомлює, що їх командири неадекватно оцінюють обстановку на полі бою, про що свідчить інтенсивне застосування так званих “загонів смертників” – підрозділів, укомплектованих недостатньо підготовленими  мобілізованими, які щодобово зазнають великих бойових і санітарних втрат”, – написала Ганна Маляр.

Читайте також:
Оборона Бахмута і створення Україною умов для контрнаступу є взаємодоповнюючими, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна