Оборона Бахмута і створення Україною умов для контрнаступу є взаємодоповнюючими, – ISW

Американські партнери стурбовані небажанням України відмовлятися від продовження оборони Бахмута. Натомість аналітики Інституту вивчення війни (США) вважають таке рішення Києва правильним.

Про це йдеться в щоденному звіті ISW за 14 лютого.

Аналітики Інституту зазначають, що Захід продовжує висловлювати занепокоєння щодо рішучості України утримувати Бахмут. Зокрема, газета Washington Post повідомила, що американські фахівці з оборонного планування вважають, що українські сили не здатні одночасно захищати Бахмут і розпочати весняний контрнаступ, а тому закликали Україну надати пріоритет весняному контрнаступу, а не захисту Бахмута.

Втім, ISW продовжує вважати, що рішення України захищати Бахмут є стратегічно обґрунтованим.

“Оборона Бахмута змусила Кремль витратити значну частину ПВК “Вагнер” та задіяти значні ресурси повітряно-десантних сил для підтримки виснажливого наступу. Українська оборона Бахмута послабила значні російські сили та, ймовірно, створить сприятливі умови для майбутнього українського контрнаступу. Якби російські війська взяли Бахмут без значного опору з боку України, вони могли б розраховувати на розширення операцій таким чином, щоб змусити Україну будувати поспішні оборонні позиції на менш сприятливій місцевості. Таким чином, оборона Бахмута і створення Україною умов для контрнаступу є взаємодоповнюючими, а не взаємовиключними заходами, враховуючи, що російські війська продовжили б свій наступ за межами Бахмута, якби Україна здала місто раніше”, – йдеться у звіті.

Читайте також:
“Ворог має одну велику слабкість”: 93 омбр показала свіжі фото з Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна