У Молдові пояснили, чому закривали повітряний простір

Причиною тимчасового закриття повітряного простору над Молдовою став невідомий літальний апарат, схожий на метеозонд.

Про це надвечір 14 лютого повідомило Управління цивільної авіації Молдови (AAC), пише Newsmaker.

“Близько 12:30 міністерство оборони отримало інформацію про те, що в повітряному просторі Республіки Молдова в районі Сорок було виявлено невстановлений невеликий об’єкт, схожий на метеорологічну повітряну кулю. Враховуючи погодні умови та неможливість моніторингу та ідентифікації об’єкта і траєкторії його польоту, з метою забезпечення безпеки громадян міжвідомча комісія з використання повітряного простору о 13:24 ухвалила рішення про тимчасове закриття повітряного простору”, – сказано в повідомленні ААС.

Після перевірки інформації та з метою забезпечення відсутності загрози безпеці громадян, за пропозицією міністерства оборони повітряний простір було знову відкрито о 14:46.

“Національні органи влади діяли суворо відповідно до конкретних процедур, що застосовуються до подібних ситуацій. Наразі польоти здійснюються безпечно та надійно”, – зазначили в управлінні.

Раніше цього дня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що 14 лютого в повітряному просторі України зафіксували повітряні кулі з кутовими відбивачами, запущені ворогом. Противник використовує такі літаючі об’єкти для проведення розвідки і відволікання нашої ППО.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна