Стартував дев’ятий “Рамштайн”: вісім країн нададуть Україні Leopard

Вісім країн нададуть Україні танки Leopard німецького виробництва. Крім того, США та Чехія дадуть додаткові танки до вже отриманих від Польщі Т-72.

Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін під час засідання у форматі “Рамштайн” у вівторок, 14 лютого.

Він зазначив, що США, Німеччина та Нідерланди нададуть Україні системи ППО американського виробництва Patriot. Своєю чергою Франція та Італія передадуть системи протиповітряної оборони SAMP/T.

Також Остін зазначив, що до танкової коаліції вже приєдналися десяток країн. За його словами, Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди передадуть танки Leopard, а США та Чехія – інше озброєння.

“США та Чехія дадуть танки на додаток до вже отриманих від Польщі Т-72”, – заявив він.

Остін додав, що інші країни зголосилися допомогти у постачанні боєприпасів.

Глава Пентагону не розкрив деталей та термінів вказаної військової допомоги.

Нагадаємо, що 14 лютого у Брюсселі відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн-9»).
Міністр оборони України Олексій Резніков, який відбув напередодні до Брюсселя, зазначив, що головними питаннями порядку денного є: захист українського неба, в тому числі – через залучення авіаційної платформи; розбудова «танкової коаліції»; формування запасу міцності щодо боєприпасів; тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація «Військового шенгену».

Читайте також:
Резніков вирушив на дев’ятий “Рамштайн”: що в порядку денному

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна