Пентагон: Допоможемо Україні триматися під час весняного контрнаступу

“Країни доброї волі” продовжать допомагати Україні у її захисті проти російської агресії.

Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін під час вступної промови на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у вівторок, 14 лютого.

“Світ був натхненний стійкістю українського народу і мужністю українських військових. Навіть на тлі невдач Україна продемонструвала, що вона переможе. Більше країн терміново почали допомагати Україні у боротьбі за її територію, суверенітет і свободу. Ваша присутність тут лише доводить, що країни доброї волі з усього світу продовжують нарощувати допомогу і дбають, аби будь-які невдачі були лише тимчасовими”, – сказав Остін.

Він додав, що західні партнери нададуть підтримку, яку обіцяли Україні: “Ми будемо підтримувати боротьбу України за свободу в довгу і заздалегідь допоможемо Україні триматися під час весняного контрнаступу. Разом і терміново ми знову надамо підтримку, яку обіцяли Україні”.

Остін нагадав, що США, Німеччина й Нідерланди разом працюють над наданням Україні систем протиповітряної оборони Patriot. Крім того, вісім країн – Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди – спільно працюють над переданням Україні танків Leopard.

Водночас міністр оборони США додав, що партнери мають “ще багато зробити і посилити фокус”.

“Україна має термінові запити в цей вирішальний момент у ході війни. Президент Зеленський підкреслив потреби України в більшій кількості обладнання на останній зустрічі Рамштайн”, – зазначив він.

Читайте також:
Стартував дев’ятий “Рамштайн”: вісім країн нададуть Україні Leopard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна