“Більше жодних документів”: уряд спростив ввезення БПЛА

Кабінет Міністрів спростив правила ввезення в Україну безпілотних літальних апаратів.

Про це у вівторок, 14 лютого, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Уряд ухвалив fast-track для дронів. Працювали над цим важливим рішенням разом з Мінекономіки”, – зазначив він.

За словами міністра, кілька тижнів тому було проведено опитування українських виробників та постачальників БПЛА щодо головних перешкод, які заважають їхній роботі та розвитку.

Після цього уряд ухвалив першу постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення товарів військового призначення і подвійного використання на територію України. Зокрема, це стосується й безпілотників та комплектуючих.

“Простою мовою — більше жодних документів від служби експортного контролю чи інших органів для ввезення дронів тощо. І зазначений вище акт є лише першим серед низки, які напрацьовуються. Будемо інформувати про ці кроки публічно”, – зазначив Федоров.

Він зауважив, що Росія використовує своїх солдатів як м’ясо, і за кількістю живої сили та зброї перевагу над ворогом отримати складно.

“Для нас важливе життя кожного захисника та захисниці. Тому єдиний шлях — створити технологічну перевагу над ворогом. Але технології матимуть вирішальне значення, лише якщо забезпечити їх швидкий розвиток та доставку”, – наголосив міністр.

Також, за його словами, для правильного й ефективного застосування технологій Мінцифра активно підтримує запровадження системи Delta, створення 60 ударних рот БПЛА та нової доктрини застосування.

“Всі ці заходи є складовими єдиного комплексного плану — зробити нашу армію найбільш технологічною та переможною”, – додав Федоров.

Читайте також:
Кабмін дозволив ввозити безпілотники без гарантійних листів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна