Засновник “Повернись живим” Дейнега погодився стати заступником міністра оборони

Засновник благодійного фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега, імовірно, буде призначений на посаду заступника міністра оборони з питань цифрової трансформації.

Цю інформацію сам Дейнега попередньо підтвердив у фейсбуці в понеділок, 13 лютого – після того, як у соцмережах з’явилася інформація про його можливе призначення.

“Я планую прийти на посаду за принципом рік+рік. По результатам першого року прийняти разом із міністром рішення, чи буде другий, підготувати команду, довести справи до незворотніх результатів і піти.

Я не планую залишатися на цій посаді більше двох років і дуже старатимусь піти раніше, але лишивши після себе добрий і функціонуючий без мене організм. Організм, який працює виключно в національних інтересах і за який не соромно”, – наголосив Дейнега.

Він повідомив, що в наступні два дні у нього заплановані зустрічі і дзвінки з ключовими партнерами у владі, Збройних силах, а також із частиною потенційних критиків.

“Тільки після того, як я переконаюсь, що зміни можливі, і заручуся підтримкою, моє особисте рішення стане остаточним”, – зауважив колишній волонтер.

“Щоб не було маніпуляцій. Ця пропозиція старша за скандал із яйцями. Він тільки прискорив призначення на пару тижнів. Більше ніяк вони не пов‘язані. Більше того скажу, свого часу від неї я вже раз відмовився”, – додав Дейнега.

Раніше в цей день журналіст, керівник інформагентства “Главком” Віктор Шлінчак повідомив, що у вівторок Кабмін за поданням міністра оборони Олексія Резнікова звільнить двох його заступників і призначить замість них Віталія Дейнегу та колишнього посла України в Канаді Андрія Шевченка.

Шлінчак зазначив, що кого саме звільнять, йому поки не відомо.

Читайте також:
Заступник міністра оборони йде у відставку через скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна