Заступник міністра оборони йде у відставку через скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у вівторок, 24 січня.

“В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування. Міністр оборони підтримав прохання Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника”, – йдеться в повідомленні.

“Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла”, – додали в МО.

Читайте також:
“Введення в оману і маніпуляція”: Міноборони звернеться в СБУ через звинувачення в закупівлі харчів за завищеними цінами

Контекст

21 січня видання “Дзеркало тижня” оприлюднило дані про контракти Міністерства оборони щодо закупівель продуктів для Збройних сил України. Згідно з цією інформацією, чиновники нібито закупили продукти в рази дорожче від роздрібних цін у столичних супермаркетах.

Зокрема, йдеться про угоду вартістю 13,16 мільярда гривень, укладеної 23 грудня МОУ на послуги організації харчування у 2023 році тилових військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Видання порівняло зазначені в ній суми із цінами в мережі магазинів “Сільпо” у спальному районі Києва й виявило, що ціни на найбільш ходові харчі для ЗСУ виявилися завищеними у 2-3 рази. Журналісти також заявили, що Міноборони проігнорувало всі їхні запити та запитання.

Профільний комітет Верховної Ради викликав керівників Міноборони на закрите засідання комітету 23 січня для пояснень у зв’язку зі скандалом навколо завищених цін при держзакупівлях.

Читайте також:
“Не просто службовий злочин”: Резніков детально відповів на звинувачення щодо закупівлі харчів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна