Росіяни б’ють із Кінбурна по Очакову, щоб не пустити Миколаївщину до “зернової угоди”, – Гуменюк

Російські війська, розташовані на Кінбурнському півострові, обстрілюють Очаківський напрямок, щоб не дозволити залучити Миколаївщину до реалізації “зернової угоди” – експорту українського зерна по морю.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону 12 лютого повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

“Якщо розглядати географію Кінбурнської коси півострова, який з’єднаний суходолом з тимчасово окупованою Херсонщиною, ми розуміємо, що основне скупчення військ безпосередньо в корені цього півострова, там, де вони почуваюся більш-менш захищено, віддалено від Сил оборони України. Те, що вони висувають свої певні об’єкти для [завдання] вогневого ураження, розгортають вогневі позиції на іншому краї Кінбурнської коси ближче до Очакова – це якраз випадки, коли вони точково діють і негайно звідти вшиваються. Тому що розуміють, що у відповідь отримають ураження”, – цитує Гуменюк “Укрінформ”.

Вона розповіла, що упродовж минулої доби ворог вкотре обстріляв Очаківський напрямок, бив по акваторії, продовжуючи “тероризм” щодо міжнародних морських транспортних шляхів для того, щоб виключити залучення Миколаївщини до “зернової угоди”.

Крім того, загарбники знищують критичну інфраструктуру, аби позбавити місцеве населення певних зручностей цивілізації.

Коментуючи ротації росіян на Кінбурнській косі, Гуменюк зазначила: “Те, що ворог намагається проводити ротацію особового складу – це більше пов’язано з його морально-психологічним станом. Тому що довготривале знаходження там без певних бойових успіхів деморалізує людей”.

Читайте також:
На Херсонщині ЗСУ потопили човни, які ворог готував для ДРГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна