На Херсонщині ЗСУ потопили човни, які ворог готував для ДРГ

Ракетно-артилерійські підрозділи та авіація Сил оборони України на Південному напрямку минулої доби виконали понад 60 вогневих завдань у відповідь на обстріли ворогом мирних населених пунктів. Серед іншого поцілили у два човни, які ворог готував для маневрування диверсійно-розвідувальних груп у дельті Дніпра.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” 12 лютого повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає “Укрінформ”.

“Ситуація залишається досить складною, але стабільно контролюється Силами оборони. Якщо протягом минулої доби ворог понад 55 разів обстрілював мирні населені пункти, то наші ракетно-артилерійські підрозділи і авіація виконали у відповідь понад 60 вогневих завдань. Є відповідні результати, є влучання в пункти зберігання боєприпасів у Каховці, пально-мастильних матеріалів в Олешках, є знищення ворожого блокпосту на Лівобережжі, є також влучання з ураженням і пошкодженням великокаліберної артилерії ворога – це понад 5 одиниць, дані уточняються, і 3 одиниці автомобільної техніки. Також уражено 2 човни, які ворог продовжує готувати для маневрування диверсійно-розвідувальних груп в дельті Дніпра”, – розповіла Гуменюк.

Водночас речниця зазначила, що ворог здебільшого займається імітацією активної діяльності, продовжує терористичні обстріли мирного населення.

Гуменюк також запевнила, що розгортання сил противника, які рушили б на Херсонщину, не спостерігається.

Водночас є певне скупчення військ на Запорізькому напрямку – ситуація там знаходиться в зоні пильної уваги Сил оборони.

Читайте також:
“Великий наступ” росіян сконцентрувався лише на Донбасі. Це добре для нашого тилу, але погано для фронту, – Дикий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна