Терорист Мангушев, який розмахував на сцені “черепом захисника Азовсталі”, помер у лікарні від поранення в голову

Російський найманець, командир підрозділу так званої “Народної міліції ЛНР” Ігор Мангушев із позивним “Берег” помер у лікарні від поранення в голову, яке він дістав за невстановлених обставин у тилу окупантів – місті Кадіївка Луганської області.

Про це у середу, 8 лютого, повідомило російське пропагандистське видання “РИА Новости” з посиланням на друга терориста Акіма Апачева.

“Він (Мангушев) помер. Вчора я відвідував Ігоря разом із його дружиною Тетяною в госпіталі. Лікарі сказали, що “Берег” перебуває в атонічній комі. Це остання стадія коми, як мені пояснили. Сама куля застрягла в центрі мозку, пройшла довгий шлях. У результаті утворився великий набряк головного мозку. “Берег” би дуже хотів вижити, але вже не мав шансів”, – сказав Апачев.

Він також додав, що 7 лютого справу передали до Слідкому РФ і нібито “за матеріалами справи все ясно”, і навіть відомо, хто це зробив.

Як писала “Новинарня“, 4 лютого російські Telegram-канали повідомили, що о 00:30 того дня Мангушева доправили до нейрохірургії м. Стаханов (стара назва окупованої Кадіївки, яку використовують російські загарбники – ред.) зі “сліпим вогнепальним кульовим пораненням у голову”.

Зазначалося, що характер поранення свідчить про те, що постріл здійснили з короткоствольної зброї в потилично-тім’яну ділянку, але обставини того, що сталося, невідомі.

5 лютого в мережі з’явилося відео, на якому дівчина, яка назвалася дружиною Мангушева Тетяною Азаревич, заявила, що поранення бойовика може бути замахом або навіть стратою.

Азаревич зачитала з телефону, що Мангушев дістав поранення в ніч із 3 на 4 лютого “в тилу, у Стаханові”, тобто на тимчасово окупованій російськими військами території.

Дружина окупанта розповіла, що стріляли з близької відстані з пістолета, а куля – імовірно 9 мм – застрягла в мозку.

Тепер “справою принципу” для поплічників “героя Новоросії” є з’ясувати, хто ж пустив йому кулю в голову: в тилу, з близької відстані, ззаду, причому під таким кутом, що Мангушев вочевидь при цьому стояв на колінах.

“Новоросійські” пропагандисти при цьому дуже обурюються позицією російських “колег”, які поширюють версію про нібито конфлікт Мангушева з військовими (“своїми” ж) на “еленерівському” блокпосту. Насправді ж, мовляв, там ніякого блокпоста немає взагалі.

Мангушев став відомий після відео, яке з’явилося в мережі в серпні 2022 року. На цьому ролику він виступав нібито з черепом “українського військового”, який загинув під час оборони “Азовсталі” в Маріуполі.
Тоді він заявляв, що росіяни нібито воюють не з людьми, а з “ідеєю України як антиросійської держави”. Мангушев переконував, що “не може бути ніякого примирення, Україна має бути деукраїнізована, а російські землі Новоросії мають бути повернуті назад”.
Він також говорив, що йому “насрати, скільки і як треба вбити (українських солдатів – ред.), і що “всі носії української ідеї мають бути знищені”.
Він також неодноразово закликав винищувати цивільне населення України, прямо наголошуючи, що Росія повинна застосовувати терор проти мирних українських міст.

Читайте також:
Уповноважений ВР Лубінець звернувся до ООН через блюзнірське відео російського пропагандиста “з черепом захисника Азовсталі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна