СБУ впіймала агента РФ, який коригував ракетний обстріл Харкова

Співробітники контррозвідки СБУ затримали російського агента, який причетний до ракетних обстрілів Харкова 5 лютого.

Про це Служба безпеки України повідомила у середу, 8 лютого.

“За даними слідства, коригувальником виявився місцевий мешканець, який співпрацював з російською військовою розвідкою. Зрадник приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону і передавав їх представникам ворога”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що загарбники використовували ці локації як потенційні цілі для ракетних атак. Після обстрілів давали агенту завдання зафіксувати і передати їм результати влучань.

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності ворожого агента, його причетність до нещодавніх ракетних атак на житловий будинок та вищий навчальний заклад Харкова, а також встановили його російських кураторів.

Зазначається, що агент вів комунікацію з куратором через електронні канали зв’язку із дотриманням усіх заходів конспірації. На «завдання» зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись уникнути відстеження.

Співробітники спецслужби затримали агента рф під час виконання чергового “завдання” – збирання інформації про результати ракетного обстрілу одного з вищих навчальних закладів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Харківській області впіймали експоліцейську, яка працювала на Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна