У Харківській області впіймали експоліцейську, яка працювала на Росію

Колишня інспекторка з інформаційної підтримки відділу поліції після захоплення росіянами міста Куп‘янськ у Харківській області пішла на співпрацю з окупантами, за що їй після затримання повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це у вівторок, 7 лютого, повідомляє офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишній інспекторці з інформаційної підтримки відділу поліції №2 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після захоплення російськими загарбниками м. Куп‘янськ експоліцейська пішла на співпрацю з окупантами.

Спочатку вона здійснювала облік заяв та повідомлень про злочини в окупаційній “міліції”.

Згодом жінка обійняла посаду “исполняющего обязанности инспектора штаба” у псевдоправоохоронному органі, а після цього стала “старшим инспектором группы анализа, планирования и учета Отдела полиции № 1 (дислокация г. Купянск)”.

Правоохоронці затримали жінку у с. Старовірівка Куп‘янського району в будинку її родичів, де вона переховувалась від українського правосуддя.

Читайте також:
Депутата Херсонської облради, колишнього генерал-майора міліції підозрюють у співпраці з ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна