Байден виступив з промовою “Про стан держави” – згадав війну в Україні

Президент Штатів Джо Байден у промові “Про стан держави” назвав війну Росії в Україні найбільшим тестом для світу, і запевнив, що Штати будуть підтримувати українців стільки, скільки буде необхідно.

Виступ президента Байдена відбувся в середу, 8 лютого.

“Я говорив у цій палаті про брутальну війну Володимира Путіна проти України. Це було випробуванням для Америки, для всього світу.Чи ми будемо відстоювати найбільш основні принципи? Чи ми будемо відстоювати суверенітет, чи ми будемо відстоювати право людей жити вільними від тиранії? Чи ми будемо відстоювати захист демократії? Через один рік ми знаємо відповідь: так, ми будемо! І так, ми це зробили! Ми це зробили! …Ми об’єднали НАТО і збудували глобальну коаліцію. Ми вистояли проти агресії Путіна. Ми стоїмо з народом України. Ми будемо стояти з вами (українцями – ред.) стільки, скільки буде потрібно”, – сказав Байден, його цитує “Українська правда”.

Говорячи про інфляцію як глобальну проблему, Байден зазначив, що її причинами є пандемія і “несправедлива та жорстока війна Путіна в Україні”, яка призвела до перебоїв у постачанні та заблокувала вивезення зерна з України.

Байден наголосив, що серед гостей Білого дому є посол України в США Оксана Маркарова. Він попросив Маркарову встатити, а присутніх – привітати її оплесками, пише СNN.

 “Вона представляє не просто свою націю, а мужність її народу. Америка єдина у підтримці вашої країни. Ми будемо стояти з вами стільки, скільки буде потрібно”, – додав президент США.

Читайте також:
Байден заявив, що США не передаватимуть Україні винищувачі F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна