Зеленський призначив голів трьох прифронтових ОВА

Президент Володимир Зеленський підписав укази про призначення голів трьох прифронтових військових адміністрацій – у Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Укази оприлюднені на сайті президента ввечері 7 лютого.

Новим головою Дніпропетровської області став Сергій Лисак.

Запорізьку ОВА очолив Юрій Малашко.

Херсонську ОВА очолив Олександр Прокудін.

Сергій Лисак – співробітник Служби безпеки України. З 2020 року очолював управління СБУ в Житомирській області. 19 липня 2022 року президент Володимир Зеленський призначив Лисака на посаду начальника СБУ у Дніпропетровській області.

Юрій Малашко із 2020 року був виконуючим обов’язки голови Антитерористичного центру при Службі безпеки України. Із жовтня 2018 року обіймав посаду першого заступника глави військово-цивільної адміністрації Мар’їнки.

Олександр Прокудін із 2000 року працював в органах внутрішніх справ. Із 2019 року по лютий 2022 року був начальником ГУ Національної поліції Херсонської області. На цій посаді він декілька разів був відсторонений. Прокудіна пов’язували з підприємцем, чинним мером Херсона Ігорем Колихаєвим, який після вторгнення був “викрадений” та опинився на боці росіян.

Передісторія

Нагадаємо, 24 січня президент Володимир Зеленський звільнив голів Херсонської, Сумської, Запорізької і Дніпропетровської, Київської облдержадміністрацій.

При цьому глави Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської ОВА – Валентин Резніченко, Олександр Старух, Ярослав Янушевич – були звільнені через корупційні скандали і тягар негативу.

Начальників Київської та Сумської ОВА досі ще не призначили.

Читайте також:
Поліцейський Прокудін, погоджений на голову Херсонської ОВА, був людиною Авакова та мера Колихаєва, який тепер у росіян, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна