У прифронтовій Красногорівці покупець гранатою відплатив за неякісне молоко – загиблий і четверо поранених

У прифронтовому місті Красногорівка на Донеччині чоловік посварився з вуличним торговцем і кинув у нього гранату. Наслідок – один загиблий і п’ятеро поранених.

Про це в понеділок, 6 лютого, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що зранку 6 лютого 2023 року у м. Красногорівка на Донеччині біля магазину стався конфлікт між вуличним продавцем молочної продукції та місцевим мешканцем. Чоловік звинуватив потерпілого у неякісному товарі та, не обмежившись словесними образами, кинув у його бік бойову гранату. Внаслідок вибуху загинув випадковий перехожий. Продавець і ще четверо людей – одна жінка та троє чоловіків, які знаходились поруч, отримали поранення різного ступеню тяжкості. Наразі їм надається медична допомога”, – розповіли в прокуратурі.

Винуватця трагедії затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює відділ поліції Покровського райуправління ГУ НП в Донецькій області за процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури.

Кримінальне провадження відкрили за фактами “умисного вбивства з хуліганських мотивів, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох”, “закінченого замаху на умисне вбивство двох та більше осіб”, а також “незаконного поводження з бойовими припасами” (п. п. 5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Варто зазначити, що місто Красногорівка розташоване на захід від Донецька та фактично межує з лінією фронту.

Читайте також новину 2021 року:
УЗ відновила залізничну колію до прифронтової Красногорівки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна