Друга за добу масштабна аварія на підстанції: в “Укренерго” пояснили проблеми зі світлом в Одесі

Через аварію на високовольтній підстанції у суботу, 4 лютого, в Одесі та прилеглих до неї районах області впроваджені мережеві обмеження електропостачання, у місті діють аварійні відключення.

Про причини такої ситуації повідомляє національна енергетична компанія “Укренерго”.

“У магістральній мережі на Одещині сталася масштабна аварія. Сьогодні вранці на одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється м. Одеса, вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак. Через це в місті та декількох прилеглих до Одеси районах області діють мережеві обмеження, оскільки неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. В Одесі – аварійні відключення”, – зазначили в компанії.

У більшості інших районів області немає перешкод для доставки електроенергії споживачам, зазначили в компанії.

Як нагадали в “Укренерго”, під час декількох останніх ракетних атак ворог навмисно обирав ціллю високовольтну інфраструктуру Одеської області, намагаючись знеструмити регіон. Унаслідок дій загарбників усі високовольтні підстанції області зазнали значних уражень.

“Ремонтні бригади Укренерго відновлювали функціонал неодноразово пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами. Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання”, – пояснили в компанії.

“На жаль, масштаб аварії доволі суттєвий, тож і обмеження енергоживлення цього разу будуть більш тривалими. Наразі неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено”, – зазначили в “Укренерго”.

Зазначається, що фахівці НЕК спільно з Одеською обласною військовою адміністрацією й обленерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси і прилеглих районів. Ремонтні бригади цілодобово працюють для усунення наслідків і відновлення енергоживлення.

Це вже друга масштабна аварія на підстанції НЕК “Укренерго” на Одещині впродовж доби. Напередодні, 3 лютого, без електропостачання залишилися три райони Одеси та частина Одеського району. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти.

Читайте також:
СБУ впіймала ворожого агента, який наводив ворожі ракети на енергооб’єкти Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна