Головній бухгалтерці “Укртатнафти” оголосили підозру в справі про привласнення 40 млрд гривень ексменеджментом компанії

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній із фігуранток кримінальної справи про привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

Про це повідомили в п’ятницю, 3 лютого, в пресцентрі Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки

Як повідомляє спецслужба, головна бухгалтерка переховувалася в Ужгородському районі на Закарпатті, де її знайшли співробітники Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що компанія «Укртатнафта» виробляла та продавала пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча цей податок входив у ціну для споживачів. Тож заборгованість зі сплати акцизу за цим епізодом становить 605 мільйонів гривень.

У Дніпрі правоохоронці виявили приміщення, де зберігалася прихована бухгалтерія однієї з компаній. Там знайшли документи пов’язаних підприємств та печатки.

У межах кримінальних справ правоохоронці документують 10 епізодів злочинної діяльності:

виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії; ухилення ними від сплати податків;

створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і людей, які одержували визначену вигоду (бенефіціарів).

Читайте також:
СБУ переповіла подробиці обшуків у Коломойського: є підозри\

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна