СБУ взяла на хабарі чиновника Одеської ОВА

СБУ затримала чиновника Одеської військової адміністрації, який вимагав гроші з підприємців. Системною корупцією займався заступник начальника одного з управлінь Одеської ОВА.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 2 лютого.

“Посадовець налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців. За різні суми хабарів він пропонував комерсантам своє сприяння у «безперешкодному» виділенні земельних ділянок у південному регіоні”, – йдеться в повідомленні. 

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тис. дол.

“За цю суму він «гарантував» бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю. Правоохоронці затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабара у розмірі  40 тис. дол”, – інформують у спецслужбі. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:
Мера Рені затримали на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна