ПВК “Вагнер” сповільнила набір зеків на війну, – ISW

Приватна військова компанія “Вагнер” імовірно сповільнила вербування до своїх лав російських вʼязнів.

Про це повідомляє у звіті за 1 лютого американський Інститут дослідження війни (ISW).

Статистика показує, що з листопада 2022 року до січня 2023 року число російських вʼязнів скоротилося на 6 тисяч, хоча з вересня до жовтня минулого року кількість увʼязнених зменшилася на 23 тисячі. На думку аналітиків, скорочення числа завербованих частково може бути пов’язане з репутацією групи “Вагнера” як такої, що має високу кількість жертв у бойових діях.

“Ймовірно, поганий фізичний стан більшості російських в’язнів також обмежує зусилля «групи Вагнера» щодо вербування”, – зазначили в ISW.

Аналітики також припускають, що російське міністерство оборони може докладати зусиль, щоб “відсунути” угруповання “Вагнера” від бойових дій, тому ще й з огляду на це “вагнерівці” потребують менше новобранців.

Раніше цього тижня російське видання “Верстка” з посиланням на учасників ринку ритуальних послуг повідомило, що міністерство оборони Росії відмовляється допомагати ПВК “Вагнер” у транспортуванні тіл убитих бойовиків.

Нагадаємо, у вересні 2022 року стало відомо, що глава ПВК “Вагнер” Пригожин масово вербує у колоніях “зеків” на війну проти України, обіцяючи затим амністію. Таких набрали десятки тисяч. У бойових діях на територіях сходу України їх тривалий час використовували як “гарматне м’ясо” без права здаватися в полон.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна