Новий президент Чехії підтримав надання Україні зброї без обмежень

Обраний президент Чехії Петр Павел заявив, що Україні слід надати всю необхідну військову техніку та зброю, якої вона потребує для протистояння російській агресії.

Про це він заявив в інтерв’ю Agence France-Presse 2 лютого, повідомляє France 24.

“Ми повинні надати Україні всі засоби, щоб допомогти їй витіснити російську армію. Що стосується звичайних озброєнь, то я дійсно не бачу причин для будь-яких обмежень”, – сказав новий глава Чехії, обраний замість більш проросійського Мілоша Земана.

Павел наголосив, що без допомоги союзників Україна не зможе вистояти у протистоянні з Росією.

“Україна не може боротися з таким сильним противником без бронетанкової техніки, безпілотних літальних апаратів, артилерії та ракет великої дальності, і, можливо, надзвукової авіації”, – додав Петр Павел.

За його словами, Заходу потрібно більше сміливості, оскільки “деякі країни займають дещо стриману позицію” щодо постачання Україні сучасної зброї.

“Якщо ми дотримуємось єдиної точки зору, це дає нам найкращі шанси на успіх. Ми повинні діяти спільно з цих питань”, – сказав обраний президент Чехії.

Він також повідомив, що навесні планує відвідати Україну зі своєю словацькою колегою Зузаною Чапутовою.

Раніше Петр Павел заявив, що Україні слід дозволити приєднатися до НАТО “щойно закінчиться війна”.

Читайте також:
Президентські вибори в Чехії виграв колишній генерал НАТО Петр Павел

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна