Посадовців поліції у Києві викрили на організації та підпільних борделів

Правоохоронці викрили керівництво Департаменту міграційної поліції та одного з керівників київської поліції в організації та “кришуванні” підпільних борделів.

Про це в середу, 1 лютого, повідомили пресслужби Київської міської прокуратури та СБУ.

За цими даними, спільними силами прокурорів та СБУ за сприяння керівництва Нацполіції та МВС було викрито масштабну злочинну організацію, яка складалася з 15 осіб та забезпечувала діяльність місць розпусти на території міста Києва, а також займалась сутенерством на території України і за межами держави.

За матеріалами слідства, діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України. Він залучив до своєї злочинної організації двох громадян України, які створили розгалужену мережу “салонів надання інтимних послуг за гроші” на території міста Києва.

Зловмисники винаймали квартири в центральних районах столиці та облаштовували їх для надання інтимних послуг. На “роботу” запрошували молодих дівчат віком від 18 до 30 років.

Перевезенням дівчат до клієнтів в період дії комендантської години займалися інші члени злочинного угрупування – водії, які були працівниками поліції, органів державної влади та держаних підприємств та мали спеціальні дозволи на переміщення містом у нічний час.

Крім цього, до діяльності злочинної організації був залучений керівник одного зі структурних підрозділів ГУ НП у місті Києві. Він забезпечував усунення конкуруючих “салонів“, вербування дівчат, які працювали у салонах конкурентів, а згодом, з дозволу керівника злочинної організації, почав створювати власну мережу борделів.

Також злочинна організація активно розвивала напрямок надання елітних ескорт-послуг, у тому числі для клієнтів за кордоном. З цією метою заступник керівника департаменту, імітуючи виконання покладених на його підрозділ завдань, ініціював проведення обшуків у осіб, які могли бути причетні до сутенерства та в ході проведення слідчих дій “вербував” їх.

Наразі правоохоронці провели понад 30 обшуків за адресами розташування борделів та за місцями проживання, роботи учасників злочинної групи, а також в адміністративних будівлях Національної поліції України.

Було затримано 15 осіб. Їм повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Читайте також:
“Наступні історії масових протестів в Україні будуть пов’язані з мусорами”. Велике інтерв’ю з Романом Сініциним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна