Чиновник Міноборони Лієв, якому нагадали проросійське минуле, написав заяву на звільнення

Тимчасовий виконувач обов’язків керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Олександр Лієв, який раніше займав проросійську позицію, написав заяву на звільнення з МОУ.

Про це Лієв повідомив в інтерв’ю “Цензор.НЕТ” 1 лютого.

“Я вчора написав йому (міністру оборони України) повідомлення, в якому попросив прийняти мою відставку і сьогодні написав заяву”, – сказав Лієв.

Олексій Резніков наразі не розглядав заяву, адже перебуває у відрядженні.

31 січня Лієв писав у фейсбуці, що “готовий в будь-яку хвилину подати заяву про звільнення та продовжувати роботу задля перемоги в будь-якій іншій формі, в тому числі рядовим солдатом”.

Передісторія

31 січня голова правління ГО “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін розповів у соцмережах, що колишній кримчанин Олександр Лієв закликав “почути Крим” під час так званого “референдуму” у 2014 році. А перед тим, у січні 2006 року, він координував виставляння пікетів та блокпостів біля маяків, які незаконно утримувалися флотом РФ, щоб захистити їх він українських військових.

Два дописи з компроматом на Лієва розмістила також журналістка і блогерка Яніна Соколова – зокрема, відео весни 2014 року, на якому політик підтримує “псевдореферендум”, проведений російськими окупантами в Криму.

Лієв був депутатом Верховної ради АР Крим 5-го скликання, членом політради Народно-демократичної партії (2004-2006), членом Партії регіонів (2010-2014), міністром туризму АР Крим, головою Асоціації індустрії гостинності України. У 2014 році покинув окупований РФ півострів. У Києві був виконавчим директором ПАТ “НСТУ” (Суспільне мовлення), першим заступником генерального директора НТКУ, радником міністра аграрної політики Олексія Павленка.

Улітку 2022 року Лієва призначили т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України.

Він каже, що нині триває “третя хвиля” звинувачень щодо нього, заперечує інформацію про свої колишні проросійські погляди та говорить, що справжня мета критиків – дискредитація міністра оборони Олексія Резнікова.

Читайте також:
Виставку знищеної техніки РФ відкрили в регіоні, який єдиний не постраждав від обстрілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна