МОУ роз’яснило наказ про скасування премій-“тридцяток”

Міністерство оборони розтлумачило суть змін до порядку нарахування винагороди військовослужбовцям ЗСУ та співробітникам МВС, що стосується участі в бойових діях та діятиме з 1 лютого 2023 року.

Про це йдеться в повідомленні Сил безпеки оборони на сайті МОУ 31 січня.

Згідно з ним, 1 лютого для військовослужбовців, які перебувають далеко в тилу, поза зоною бойових дій і не виконують завдань на сході, півдні чи півночі країни, скасують додаткову місячну виплату у 30 тисяч гривень.

У роз’ясненні сказано: “Бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.
Анонсовані зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій”.

Водночас військовослужбовцям планують збільшити розмір місячної зарплатні, щоб мінімальний рівень для воїнів ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби становив не менше ніж 20,1 тис. грн.

“…Щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, вже з 01 лютого 2023 року будуть збільшені розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців так, щоб мінімальний його рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, становив не менше ніж 20 100 гривень, також для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України — на рівні не менше ніж 17 000 гривень”, – сказано в повідомленні.

Таке рішення аргументують необхідністю оптимізувати видатки держбюджету та встановленням справедливої фінансової нагороди для тих, хто виконує завдання в районах бойових дій, але не бере безпосередньої участі в боях.

Адже наразі усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, в різних регіонах України отримують додаткові 30 тис. гривень.

Надалі ж виплати “напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують”.

Як інформувала “Новинарня“, порядок виплат грошової винагороди затверджена наказом МОУ та змінюється з 1 лютого 2023 року.

Читайте більше про цей документ:
“Тридцятка” до зарплати: з 1 лютого в ЗСУ змінюють виплату додаткової винагороди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна