Україна арештувала майно російського алюмінієвого магната Дерипаски

В Україні арештовано майно підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це в понеділок, 30 січня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“За клопотанням Офісу генерального прокурора арештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. Кошти були на депозитному рахунку Держмитслужби”, – зазначили в ОГП.

Раніше за клопотаннями прокурорів було арештовано майно цього суб’єкта господарювання – 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.

На сьогоднішній день загальна вартість арештованих активів перевищує 1 млрд грн, вказує прокуратура.

За даними слідства, у 2000 році це українське підприємство було приватизоване холдингом, який належить російському олігарху. Наразі він перебуває під санкціями США та ЄС. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора.

“Російський холдинг є одним із найбільших в світі виробників алюмінію. Група компаній, які до нього входять, продовжує забезпечувати потреби оборонно-промислового комплексу РФ, поставляючи власну продукцію для виробництва військових ракетних комплексів та іншої зброї”, – наголосили в прокуратурі.

Досудове розслідування в цій справі проводить Головне слідче управління СБУ, оперативний супровід – ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Як відомо, йдеться про Миколаївський глиноземний завод, якою володіє російська ПАТ “Русал”. Головою наглядової ради провідного російського виробника алюмінію є олігарх Олег Дерипаска.

Читайте також:
В Україні арештували майно ексдепутата держдуми РФ на на ₴1 млрд

ФБР у Вашингтоні обшукує будинок російського олігарха Дерипаски

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна