Британська розвідка допускає нову хвилю мобілізації в Росії

Російська влада не виключає можливості проведення ще одного призову в межах “часткової мобілізації”.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони у Twitter.

Зазначається, що 22 січня ЗМІ повідомили, що російські прикордонники не дозволяли киргизьким трудовим мігрантам з подвійними паспортами виїхати з РФ. Чоловікам заявили, що їхні імена є в списках на мобілізацію.

Крім того, 23 січня речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що указ про “часткову мобілізацію” продовжує бути чинним. Так він відповів на питання, чому цей захід не було офіційно скасовано, як заявлали раніше.

“Російське керівництво, швидше за все, продовжує шукати способи задовольнити потребу у великій кількості особового складу, необхідного для забезпечення будь-якого майбутнього великого наступу в Україні, водночас мінімізуючи внутрішні інакомислення”, – вважає британська розвідка.

Нагадаємо, 21 вересня минулого року президент Росії Путін оголосив “часткову мобілізацію” в РФ, міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що буде мобілізовано 300 000 резервістів. Пізніше з’ясувалося, що у засекреченому пункті указу Путіна йдеться про мобілізацію мільйона людей.

Читайте також:
Резніков попередив росіян: за тиждень в РФ буде нова мобілізація й закриють кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна