Рашисти обстріляли місто Костянтинівка – троє загиблих

доповнено, оновлено

Російські війська обстріляли місто Костянтинівка Донецької області, загинули троє мирних жителів.

Про це вранці в суботу, 28 січня, повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.

“Троє цивільних загинуло, щонайменше двоє поранено від ракетного удару, якого завдали російські окупанти по Костянтинівці сьогодні вранці.
Росіяни стріляли по житловому кварталу, пошкодили чотири багатоповерхівки, готель, гаражі та цивільні автівки”, – розповів Кириленко в телеграмі.

Згодом число поранених зросло до 14.

На місці трагедії працюють рятувальники та правоохоронці – допомагають людям та документують черговий злочин російських окупантів.

За даними ТСН, цей обстріл стався приблизно о 8:45 – російська ракета (С-300 або авіаційна) впала поміж житлової забудови. Кілька квартир вигоріли дощенту.

Два сильні вибухи чули в Костянтинівці і вночі.

Фото: телеграм Павло Кириленко

За даними ОВА, російські окупанти в Донецькій області протягом минулої доби, 27 січня, вбили 4 цивільних людей, поранили – 7 осіб.

“Під активним вогнем Соледарська громада: у Парасковіївці 3 людини загинули і 4 дістали поранення, пошкоджено 8 будинків; у Васюківці пошкоджено 9 будинків. Ще 2 людини поранено у Бахмуті – пошкоджено адмінбудівлю та приватний будинок. Напередодні постраждав Часів Яр: пошкоджено з десяток будинків, школу, адмінбудівлю. Також є пошкоджені будинки у Торецьку та Неліпівці”, – розповів Павло Кириленко.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні закликав партнерів надати Україні далекобійні ракети для захисту від таких обстрілів, як у Костянтинівці.

Зеленський повідомив, що для обстрілу Костянтинівки росіяни використали ракети С-300.

“Ці російські ракети влучили в Костянтинівці, зокрема, в чотири житлові будинки. І такі обстріли, на жаль, є повсякденністю наших територій, до яких російська армія дістає ось такими ракетами. Донбас, Харківщина, південь держави… Припинити цей російський терор було б можливо, якби ми могли забезпечити відповідні ракетні сили для наших військових. Щоб у терористів не було відчуття безкарності”, – сказав Зеленський.

Що відомо про обстріли Костянтинівської громади

Російські війська постійно обстрілюють тилове місто Костянтинівка Донецької області.

  • Під час обстрілу 25 січня росіяни влучили у пустир біля промислового об’єкта.
  • Щонайменше четверо мирних жителів отримали поранення внаслідок обстрілу Костянтинівки 24 січня, серед постраждалих — двоє дітей.
  • Увечері 20 січня росіяни обстріляли старостинський округ Білокузьминівка Костянтинівської громади Донецької області.
  • 12 січня російська армія обстріляла Костянтинівську громаду – влучання у промислову зону.
  • Російські війська вдень 10 січня завдали ракетного удару по Костянтинівці Донецької області.
  • Попередні рази ракетних ударів ЗС РФ Костянтинівка зазнавала 3 і 9 січня.

Читайте також:
ЗСУ за добу відбили наступ росіян біля 12 населених пунктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна