ISW визначив два напрямки, де росіяни можуть піти в наступ

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що подальший наступ росіян відбуватиметься в Луганській області або в районі Вугледара на Донеччині.

Про це сказано у звіті ISW 27 січня.

Інсайдери Кремля повідомили агентству Bloomberg, що президент Росії Володимир Путін готує новий наступ, аби повернути ініціативу на полі бою, і він може розпочатися вже в лютому або березні 2023 року.

Як зазначають експерти, нещодавні обмежені російські сухопутні атаки в Запорізькій області можуть мати на меті розпорошити українські сили і створити умови для наступу в Луганській області.

Крім того, Росія передислоковує частини 2-ї мотострілецької дивізії з Білорусі до Луганської області.

Це, на думку аналітиків, свідчить про те, що запланований російський наступ, про який ідеться, найімовірніше, спрямований на Луганську область, хоча він також може відбутися у районі Вугледара на захід від Донецька.

У ISW вважають вкрай малоймовірним, що цей новий наступ буде спрямований на північ України з боку Білорусі.

У цьому звіті також вказують, що Кремль підтвердив, що Путін здійснює превентивне помилування засуджених, які беруть участь у війні РФ в Україні. За попередньою оцінкою ISW, ці превентивні президентські помилування можуть сприяти подальшому вербуванню солдатів у колоніях, і, ймовірно, дають ПВК “Вагнер” можливість діяти більш безкарно на полі бою.

Читайте також:
“Ми входимо в іншу фазу війни”: Дикий і Лиховій із підсумками січня 2023. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна