Українських лікарів безплатно навчатимуть англійської мови

Міжнародний благодійний фонд “Здоров’я українського народу” оголосив про запуск програми “Англомовний лікар”. Проєкт має на меті підвищення рівня володіння англійською мовою лікарів України; його підтримали зірки шоубізнесу.

Про це “Новинарні” повідомили комунікаційники фонду.

За даними освітньої онлайн-платформи з професійного розвитку лікарів “Аксемедін” (Accelerator of Medical Information), рівень знання англійської мови серед українських лікарів становить менш як 8%. Це роюить неможливим вивчення ними новітнього медичного контенту з оригінальних джерел, переважно американських та європейських. А значить, українські лікарі відстають у знаннях відносно світової медичної спільноти та допускають більше медичних помилок.

Саме англійською мовою публікуються та є у вільному доступі більшість наукових статей, міжнародних протоколів лікування та рекомендацій, курсів, лекцій, семінарів та конференцій, міжнародні бази даних медичних знань тощо. Спілкування та консультації з закордонними колегами, консультації українських пацієнтів за кордоном, лікування іноземців також відбувається англійською. А переклади видань, статей, лекцій та іншого контенту з’являються в інтернеті із певною затримкою, або переклад може не з’явитися взагалі.

Для розвʼязання цієї проблеми міжнародний благодійний фонд “Здоров’я українського народу” оголосив про відновлення своєї програми “Англомовний лікар”, що вперше була ініційована у 2011 році для підтримки роботи медперсоналу під час чемпіонату з футболу 2012.

Частину програми створено за допомоги курсу онлайн самовчителя Pasha English, чия методика допоможе лікарям швидко та легко освоїти базовий курс англійської мови.

В межах програми понад 10 тисяч українських лікарів зможуть пройти навчання базовому курсу англійської мови безоплатно.

Програма реалізується у партнерстві з освітньою платформою “Аксемедін”, яка дозволяє контролювати процес навчання, а також Українською асоціацією ортопедів-травматологів, Інститутом ортопедії та травматології НАМНУ, кафедрою НУОЗ України ім. П. Шупика.

Після успішного завершення першого етапу навчання лікарі продовжать вивчати англійську мову в межах курсу “медичної англійської”, де опанують спеціалізовані медичні терміни.

Для отримання безоплатного доступу до базового блоку курсу необхідно бути чинним лікарем, зареєстрованим на платформі “Аксемедін”, заповнити свій профіль і пройти верифікацію на платформі, після проходження якої вступити в спільноту “Англомовний  лікар” та почати навчання.

Pasha English

Pasha English – це онлайн відеосамовчитель англійської мови з віртуальним викладачем. Навчання проходить за авторською методикою Павла Шилька – відомого теле- та радіоведучого, продюсера музичної премії YUNA та поліглота, за авторською методикою якого вивчають англійську мову вже понад 20 тисяч людей.

Повний курс складається з 20 уроків, які поділяються на декілька частин: конструкції з граматичних та лексичних тем для напрацювання побудови фраз, діалоги двох видів (деталізовані з перекладом та анімаційні в режимі реального часу). Закріпити вміння використовувати вирази допомагають пізнавально-навчальні тексти, слова для запам’ятовування з використанням методу асоціацій і навчальні пісні.

Пісні спеціально написані для курсу англійської мови та виконані шоу-зірками, серед яких MONATIK, Юлія Саніна (The Hardkiss), Сергій Танчинець (“Без обмежень”), Іван Наві, Аліна Паш, Анна Марія, Давид Аксельрод, Діма Лібра, Євген Хмара, Вікторія Олізе та Аліна Башкіна.

Пісня Questions у виконанні Юлії Саніної допоможе слухачам курсу навчитися будувати питальні речення англійською мовою:

Довідка

Міжнародний благодійний фонд “Здоров’я українського народу” заснований у 2009 році та впроваджує лідерські та інноваційні програми для покращення якості, доступності та безпечності медичних послуг.

У 2011 році МБФ “ЗУН” було прийнято до лав Всеукраїнської благодійної організації “Асоціація благодійників України”.

Президентом фонду є Сергій Сошинський – громадський діяч у галузі медицини, колишній радник міністра охорони здоров’я з питань освіти, науки та інновацій, співголова оргкомітету “Національної медичної премії”.

Місія фонду – збереження і зміцнення здоров’я українського народу шляхом реалізації соціальних програм, які спрямовані на підвищення соціального статусу медичного працівника, покращення рівня медичного обслуговування та поширення знань серед населення про надання медичних послуг.

Серед реалізованих проєктів фонду: програма Національна медична премія, програма “Зірки за здоров’я”, “Банк благодійних подарунків”, програми “Лікарням від серця”, “Доброволець добрих справ”, акція “Крок до життя”, проєкт “Інформатика та медицина”, проєкт “Вечірня школа фандрейзингу”, благодійна акція “Вітамінки для дитинки” та інші.

Наприкінці 2022 року фонд розпочав збір Першого медичного мільярда на 15 тисяч операцій на кінцівках в межах національної програми “Врятуй кінцівку”.

Читайте також:
МКІП готує законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.